O nás

T-BASS a taneční studio STROP – shrnutí sezóny 2015/16

V září 2015 se taneční skupina T-BASS přestěhovala do nově zrekonstruovaného kulturního objektu, bývalé Severky, na Slezském předměstí v Gagarinově ulici čp. 844 v Hradci Králové. Díky tomu, že objekt nabízí široké možnosti využití, mohl T-BASS naplno využít svůj potenciál a zorganizovat mnoho tanečních projektů, workshopů, soutěží i přehlídek.

Sezónu nastartoval T-BASS tradičně Streetmanií. Show, která provází skupinu již od roku 2000, je v Hradci Králové již známým a divácky oblíbeným fenoménem.

Streetmania proběhla 19. září na střeše obchodního centra Futurum a opět byla skvělou vizitkou tanečníků T-BASS. I díky skvělému moderátorovi Ondrovi Vodnému a stále ještě letnímu počasí bylo toto sobotní protančené odpoledne skvělým zážitkem nejen pro tanečníky, ale i pro mnoho diváků, kteří opět vytvořili nezapomenutelnou atmosféru.

Podzim v novém studiu, které skupina nazvala STROP (STReet Of People), patřil zejména Semtex cupům a workshopům s předními českými i zahraničními lektory.

Semtex cup je rovněž již poměrně tradiční počin skupiny T-BASS. Jedná se o mini seriál tanečních soutěží určených zejména pro začínající a mírně pokročilé tanečníky. Důležitým faktem přitom je, že se soutěží systémem battle. Tanečníci se zde tedy učí freestyle, tedy improvizaci a tím získat vlastní taneční osobnost. V průběhu podzimu proběhly celkem 3 Semtex cupy a zúčastnilo se jich celkem na 500 tanečníků nejen z Hradce Králové, ale také z Prahy, Brna, Liberce, Nymburka, České Třebové, Žamberka, Náchoda a dalších měst. Semtex cupy se konaly 10.10. 2015, 15.11. 2015 a 13.12. 2015.

Workshopy jsou speciální vzdělávací lekce nad rámec základní taneční výuky T-BASS. Zpravidla jsou pozváni nejlepší lektoři z Čech i ze zahraničí a mají za účel ještě více prohloubit znalosti a dovednosti tanečníků. Tyto workshopy jsou přitom otevřeny pro veškerou veřejnost. Nejsou tedy uzavřeny pouze pro tanečníky T-BASS, ale účastní se jich i tanečníci odjinud. Workshopy se konaly vždy dvakrát za měsíc.

V říjnu proběhla ve studiu STROP také jedna z větších akcí – Bitva o trůn

Bitva o trůn je taneční událost celorepublikového rozsahu zaměřená na taneční žánr break dance. Akce se uskutečnila 24. října a zúčastnilo se jí na 100 tanečníků a tanečnic z celé České republiky. V porotě pak usedli špičky tohoto stylu z Čech, Polska a Ukrainy.

V prosinci jsme uspořádali Mikulášskou besídku pro děti a rodiče a vytvořili jsme speciální Vánoční show s názvem Vánoční battlém.

Mikulášská besídka se uskutečnila 4. prosince a byla určena široké veřejnosti, která dorazila v poměrně hojném počtu. Nechyběl při tom tanec, hry a soutěže pro děti a samozřejmě Mikuláš s čertem a andělem, kteří nadělovali dárky.

Vánoční battlém proběhl 19. prosince a byl odměnou všem tanečníkům T-BASS, jejich rodičům a přátelům. Studio STROP bylo napěchované diváky až po strop a atmosféra byla nepopsatelná. Diváky přivítal živý betlém, každé vystoupení se neslo v duchu vánoc a bylo ozdobou na vánoční strom, který tak v průběhu programu nabýval na kráse.

V listopadu se taneční skupina T-BASS zúčastnila tanečního veletrhu Dance Life Expo v Brně.

Dance Life Expo je největší taneční veletrh v Evropě. Konal se od 6. do 8. listopadu 2015 na brněnském výstavišti a zúčastnily se ho všechny významné taneční subjekty z Čech i Slovenska. Veletrh představuje tanec a vše okolo něj napříč všemi tanečními žánry od klasického balletu, přes step, latinsko americké tance, břišní tance apod. až po street dance. V průběhu veletrhu probíhají taneční workshopy se světovými špičkami v oboru, taneční přehlídky i soutěže. Taneční skupina T-BASS se zde prezentovala prostřednictvím exhibice na hlavní stage a také v několika soutěžích.

Leden patřil již tradičně největšímu podniku taneční skupiny T-BASS – DFA (DanceFloor Attack)

DFA – DanceFloor Attack patří již léta k nejprestižnějším tanečním událostem v České republice a jeho již 11tý ročník toho byl opět důkazem. 24. ledna 2016 se do královéhradeckého Aldisu opět sjela kompletní špička street dance z Čech a Slovenska, aby si to zde rozdala o titul nejlepší Česko-Slovenská street dance crew. V porotě opět usedly světové kapacity v čele s Karlem Kane Wungem z Francie, který si s sebou dokonce přivezl svoji skupinu The Soul Searchers a předvedli exhibiční vystoupení. DFA je profesionální taneční projekt s veškerými atributy špičkově zorganizované a obsazené události. Vítězem DFA 2016 se nakonec stal team Art Factory z Brna.

Poslední lednový víkend patřil dancehallu.

30. ledna T-BASS vůbec poprvé uspořádal událost věnující se tanečnímu stylu dancehall, který pochází z Jamajky. Akce nese název Ova Di Floor – dancehall day. Prvního ročníku se zúčastnilo mnoho tanečníků z celé ČR, protože akcí tohoto druhu je v Čechách velmi málo. V první řadě se jednalo o sérii workshopů s mistrem v oboru, zahraničním lektorem původem z Haiti Jiffem Di Bossmanem. Součástí dne byla i dancehall party a dancehall battle.

Jaro 2016 již bylo plně v režii soutěží tanečních formací, na které se T-BASS připravuje ze všeho nejvíce a v nichž skupina sklízí největší úspěchy.

Czech Dance Masters je seriál mistrovství České republiky největší taneční organizace CDO (Czech Dance Organization). Skládá se celkem ze 3 postupových kol, tedy z regionálního kola, zemského kola a mistrovství ČR. Regionální kolo, které se konalo 13. března 2016, přitom pořádala taneční skupina T-BASS v hradeckém Aldisu.

Druhým velkým seriálem, kterého se T-BASS účastní je Taneční skupina roku, což je zároveň druhá největší organizace v ČR.

V této sezóně získala taneční skupina T-BASS opět jeden z titulů mistra ČR a to konkrétně v seriálu Taneční skupina roku v kategorii baby (nejmenší tanečníci). Většina teamů T-BASS se přitom probojovala až na mistrovství ČR v obou seriálech a ve většině případů skončila ve finále. Nejstarší, seniorská kategorie pak dokazuje široké rozpětí taneční skupiny T-BASS, když získala 2. místo na mistrovství ČR v obou zmíněných seriálech.

Na konci května T-BASS uspořádal další velkou akci – Floormaster 2016.

Floormaster je legendární Česká taneční událost věnovaná tanečnímu stylu break dance a právě T-BASS ji po mnoha letech, kdy se nekonala, znovu oživil. 21. května 2016 tedy ožilo studio STROP znovu na plné obrátky, protože sem přijelo ukázat svoje umění na 200 tanečníků break dance z celé České republiky. V kategorii break dance teamů se zde přitom bojovalo o titul Floormasters 2016, který si nakonec odnesla crew Survivals z Prahy.

Červen byl tradičně ve znamení Dne Labe

Jako každý rok, i tento nechyběla taneční skupina T-BASS na jedné z velkých hradeckých událostí – Den Labe, což je takový dvoudenní mini festival, který se koná na Eliščině nábřeží. Nechyběly hry a soutěže pro nejmenší návštěvníky, různé atrakce, závody dračích lodí, vystoupení hudebních kapel a také téměř dvouhodinový blok taneční skupiny T-BASS.

Přelomem léta a zároveň přípravou na novou sezónu je pak nepostradatelné letní soustředění.

Bradlo 2016 je neodmyslitelná událost taneční skupiny T-BASS. Letní soustředění, kterého se pravidelně účastní na více, jak 200 tanečníků ve věku od 6 do 40 let, je tou největší odměnou pro všechny tanečníky. Je přitom zároveň intenzivní formou taneční výuky pod vedením výběru z nejlepších lektorů z Čech i ze zahraničí. Zároveň je kladen důraz na přátelskou atmosféru, semknutí celé skupiny a společnou zábavu formou celotáborových her pro nejmenší, či večerních programů.